Διάρκεια σεμιναρίου : 29/7/2024 – 2/8/2024
Ημέρες & Ώρες : Καθημερινά 18:00 – 22:00
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων : 25/7/2024
Πληροφορίες : seminars@mikriakadimia.com και 6976458526

«Χορική αφήγηση»

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν σε χορικά της Αρχαίας Τραγωδίας και θα μελετήσουν τον τρόπο προσέγγισης και εκφοράς του Ποιητικού Λόγου.

Πιο συγκεκριμένα θα έχουν την δυνατότητα να διερευνήσουν :

  • Πώς μελετάει κανείς ένα τραγικό κείμενο
  • Πώς χρησιμοποιεί την αφήγηση και τα εργαλεία αυτής στην υποκριτική προσέγγιση ενός αρχαίου δραματικού κειμένου.
  • Πώς λειτουργεί, ποια η σημασία και πώς μπορεί να αποδοθεί σκηνικά ο χορός και ο ρόλος του.
  • Πώς αντιμετωπίζεται και προσεγγίζεται ένας τραγικός ρόλος

 

Δίδακτρα : 125€

 

Βιογραφικό σημείωμα

Η Γεωργία Μαυραγάνη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο προπαρασκευαστικό μεταπτυχιακό τμήμα της σχολής DasArts στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί στα θέατρα Αμόρε, Άσκηση, Πορεία, Χώρα, Επί Κολωνώ, Εμπρός, Πόρτα, ΚΘΒΕ, στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου -1, στον ΘΟΚ και στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων τις παραστάσεις «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Robert Musil (διασκευή του μυθιστορήματος, μτφρ. Αλέξανδρος Ίσαρης), «Γκιακ»και «Εξημέρωση» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Tennessee Williams, «Ο τυχερός στρατιώτης» των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, «Ορέστεια / Ευμενίδες» του Αισχύλου, «Ονειρόδραμα» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, «Ένας Εχθρός του Λαού» του Χένρικ Ίψεν κ.α.

Επίσης, έχει σκηνοθετήσει τις πρωτότυπες περφόρμανς «Η ταράτσα του αυτόχειρα», «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», «Όχι αθώος πια», «Η ζωή δεν είναι εύκολο πράγμα», «Έτσι κάνουν όλοι», « Όλα όσα ξέρω για τον κόσμο» , «Το γήρας – Ένα χορικό», «Παρ’ όλα αυτά» (με θέμα τον καρκίνο),  κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Μαβίλη και από το 2010 διδάσκει υποκριτική στη δραματική σχολή Δήλος, με τους σπουδαστές της οποίας έχει παρουσιάσει αναλόγια θεατρικών έργων. Από το 2003 εργάζεται παράλληλα ως δασκάλα στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια υποκριτικής και περφόρμανς με επαγγελματίες και μη ηθοποιούς (bios, Μικρό Θέατρο (Αγρίνιο), Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κ.α.), διερευνώντας τις δυνατότητες και τις τεχνικές του θεάτρου ντοκουμέντο.