Διάρκεια σεμιναρίου : 11/12/2024 – 26/2/2025
Ημέρα & Ώρες : Κάθε Τετάρτη, 11:00 – 15:00
(Εξαιρείται η περίοδος των γιορτών 22/12/2024 – 6/1/2025)
Πληροφορίες : seminars@mikriakadimia.com και 69764585
«Μια συνομιλία»
Ξεκινώντας με ένα ζήτημα τεχνικής και βιομηχανικής φύσης (άρα παραγωγικής-εργασιακής) ως αφορμή, δηλαδή την κατασκευή μιας καινούργιας κινηματογραφικής κάμερας –μικρής, κινητής, εύχρηστης αλλά ταυτόχρονα και με δυνατότητες ποιοτικής καταγραφής–, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, γύρω στο 1976, εμπλέκεται σε διάφορες συζητήσεις που ξεφεύγουν από την συγκεκριμένη διευθέτηση του θέματος και εισέρχονται σε αυτό που η ίδια η αισθητική, φιλοσοφική και δημιουργική του αντίληψη για το σινεμά απαιτούσε: τη συζήτηση και τη διερεύνηση πάνω στο ίδιο το φιλμικό μέσο ως καλλιτεχνική δραστηριότητα.
Ο Γκοντάρ θέτει ξανά τον δημιουργό κύριο του εαυτού του και ελεγκτή του καλλιτεχνικού του έργου σε όλα τα παραγωγικά πεδία.
Οι διάλογοι αυτοί έχουν καταγραφεί, υπάρχουν και αποτελούν μια φοβερή αφορμή και ευκαιρία – ένα υλικό πρώτης τάξεως για να ερευνήσουμε και να πειραματιστούμε εμείς οι ηθοποιοί ,πάνω σε αυτες τις συζητήσεις ,να προσπαθησουμε να καταλάβουμε και να μυριστούμε τι είναι ένας διάλογος και τί σημαίνει: υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και το δίκιο μου απέναντι στους συνομιλητές μου
Πώς συνομιλούν δύο άνθρωποι μεταξύ τους; Πώς ακούν και πως απαντούν;
Δίδακτρα : 300€ +ΦΠΑ (Εξόφληση σε 2 δόσεις)
Βιογραφικό σημείωμα
Ο Θανάσης Δόβρης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα.
Εργάζεται στο χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου από το 1998. Έχει δουλέψει για οργανισμούς: Θ.Ο.Κ, Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε, Φεστιβάλ Αθηνών, ιδρύματα: Stegi, Σταύρος Νιάρχος, θέατρα: ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Θέατρο Τέχνης, ΘΕΑΤΡΟ Στοά, Θέατρο Καρέζη, Απλό Θέατρο, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Θέατρο Πορεία κ.α.) και πληθώρα σκηνοθετών: Λ. Βογιατζής, Θ. Παπαγεωργίου, Α. Μπρούσκου, Θ. Γκόνης, Γ. Χουβαρδάς, Α. Αζάς, Β. Μαυρογεωργίου, Μ. Κωνσταντάτος, Ε. Μποζά, Θ. Αμπαζής, Σ. Τζουμέρκας, Π. Μουστάκης, Ρ. Πατεράκη, Δ. Λάλος, Β. Γεωργιάδου, Θ. Γλυνάτσης, Μ. Μαγκανάρη, Κ.Καλλιβρετάκης, Δ. Τάρλοου, Ε. Μαυρίδου Γ. Κουτλής, Γεωργία Μαυραγάνη, Γιάννης Σκουρλέτης κ.ά, σε έργα και ρόλους της εγχώριας και παγκόσμιας θεματικής και δραματουργίας.
Έχει σκηνοθετήσει το 2016 την παράσταση ΓΚΙΑΚ, βασισμένη στην ομώνυμη συλλογή διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, που για πρώτη φορά ανέβηκε στην ελληνική θεατρική σκηνή, σε παραγωγή δική του στο θέατρο Skrow.
Το 2019 σκηνοθέτησε τις Ευτυχισμένες Μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ σε πρωτότυπη μετάφραση του Μάνου Λαμπράκη και το 2020 την παράσταση Πειρασμός του Carles Batllie (έργο που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα) κι αυτές στο θέατρο Skrow.
Το 2018 σκηνοθέτησε για λογαριασμό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στο Youth Festival, την παράσταση Antigone-Cold spaceship με παιδιά Δευτέρας γυμνασίου-μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς.
Το 2020 για την ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης σκηνοθέτησε την παράσταση 2021μ.Χ:Τα κούτσουρα, σύνθεση βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Α. Παπαδιαμάντη.
Το 2021 την περίοδο της πανδημίας, σκηνοθέτησε τον Macbeth του W. Shakespeare, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε νέα μετάφραση του Θέμελη Γλυνάτση.
Συμμετέχει στην ομάδα της jukebooks, ως αφηγητής βιβλίων.
Έχει παίξει στον κινηματογράφο (Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών, Mare Nostrum, Alpha mail κ.α.) Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως: Μαύρα μεσάνυχτα, Το δέκα, Το κάμπινγκ-alpha Κύπρου, Σκοτεινή Θάλασσα, Ποιος Παπαδόπουλος κ.α.
Τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν στη σειρά Τα νούμερα που προβλήθηκε στην ΕΡΤ.
Τον τελευταίο χρόνο ασχολείται με την in progress σκηνική σύνθεση Μάγισσες που μελετά τη γυναικεία φύση μέσα στον κόσμο.