Μετά το επιτυχημένο Summer Camp, η “μικρή ακαδημία” , ο πρώτος οργανωμένος φορέας μεταπτυχιακής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, συνεχίζει με τα χειμερινά σεμινάρια, τα οποία διεξάγονται υπό μορφή τριμήνου.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός, η εκπαίδευση οφείλει και πρέπει να μην σταματά ποτέ. Πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και να αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης. Έτσι, συνεχίζουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, πάντα σε συνεργασία με αναγνωρισμένους καθηγητές και με στόχο την ουσιαστική εξέλιξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων.
Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, ανακοινώνουμε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την Ετήσια Υποτροφία της ‶μικρής ακαδημίας″, καθώς επίσης, παρέχουμε κλιμακωτές εκπτώσεις στα δίδακτρα των τρίμηνων σεμιναρίων (Λεπτομέρειες θα βρείτε παρακάτω)
Παράλληλα, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως έχουν ανακοινωθεί, με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.
Πιο αναλυτικά:
– Η είσοδος των σπουδαστών θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού rapid test 48 ωρών από το gov.gr.
– Οι συμμετέχοντες, οι καθηγητές και το προσωπικό του θεάτρου θα πρέπει να αφήνουν τα παπούτσια τους στην είσοδο
– Όλοι οι συμμετέχοντες, οι καθηγητές και το προσωπικό του θεάτρου θα θερμομετρούνται κατά την είσοδο τους με εξ’ αποστάσεως θερμόμετρο
– Θα υπάρχει ικανή ποσότητα αντισηπτικών
– Ο χώρος των σεμιναρίων διαθέτει σύστημα εξαερισμού, ώστε να επιτυγχάνεται η ανανέωση του αέρα
– Ο χώρος των σεμιναρίων διαθέτει κλιματισμό ανοιχτού κυκλώματος, για την τροφοδοσία της αίθουσας με νωπό αέρα.
– Ο χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός επί σκηνής
ΕΤΗΣΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ
Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στην οποία καλούμαστε όλοι να δημιουργήσουμε και να εκπαιδευτούμε, ανακοινώνουμε την έναρξη υποβολής συμμετοχών για την ετήσια υποτροφία του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.
Η Ετήσια υποτροφία αφορά τη δωρεάν παρακολούθηση 4 μαθημάτων (2 στο χειμερινό και 2 στο εαρινό τρίμηνο) της ΄΄μικρής ακαδημίας΄΄και δίδεται σε 1 άτομο. Η επιλογή του υπότροφου θα γίνει από τους υπεύθυνους του Tempus Verum και της ΄΄μικρής ακαδημίας΄΄.
Οι ενδιαφερόμενοι, σε πρώτη φάση, θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία και στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και ένα συνοδευτικό σημείωμα, μιας παραγράφου, όπου θα αναφέρουν τους στόχους τους αναφορικά με τη φοίτησή τους στη ‶μικρή ακαδημία″.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, σπουδαστές/απόφοιτοι δραματικών σχολών ή να έχουν ουσιαστική τριβή με την υποκριτική.
Τα κριτήρια επιλογής θα είναι :
Η οικονομική κατάσταση του ενδιαφερόμενου
Ο βαθμός πτυχίου της δραματικής σχολής (αν υπάρχει)
Η επαγγελματική εμπειρία
Το συνοδευτικό σημείωμα
Κατά τη διάρκεια της τελικής επιλογής των υποτρόφων θα ζητηθούν, από τους ενδιαφερόμενους, αποδεικτικά των κατατεθέντων στοιχείων.
Σημαντική σημείωση: Οποιοδήποτε έγγραφο θα πρέπει να σταλεί μόνο εφόσον ζητηθεί από τους υπεύθυνους της επιλογής.
Περίοδος υποβολής αιτήσεων : 15/10/2021 – 30/10/2021
Αποστολή βιογραφικού (με φωτογραφία) και συνοδευτικού σημειώματος στο contact@tempusverum.com
ΤΡΙΜΗΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Κόστος : 100 € το μήνα/σεμινάριο
Περιγραφές σεμιναρίων
«Εργαστήριο Υποκριτικής και Δραματουργίας»
Εισηγητής : Ανέστης Αζάς
Διάρκεια : 4/11/2021 – 3/2/2022
Κάθε Πέμπτη 19:00 – 22:00 (εξαιρείται η εβδομάδα των γιορτών)
Αιτήσεις συμμετοχής : https://www.tempusverum.com/seminar-azas/
ΠΡΟΤΕΙΝOΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ: Ο ΠΥΡΓΟΣ του Φ. Κάφκα
Πως μετατρέπεται η κλασική πρόζα σε δραματικό λόγο; Ποια μέσα αφήγησης επιλέγουμε και πως φθάνουμε τελικά στη σκηνική αναπαράσταση; Αντλώντας θεατρικό υλικό από το εμβληματικό μυθιστόρημα ”O Πύργος” του Φ. Κάφκα θα επιχειρήσουμε στο πλαίσιο του εργαστηρίου την δραματοποίηση και αναπαράσταση συγκεκριμένων σημείων του έργου.
Παρακολουθούμε τον απεγνωσμένο αγώνα ενός ανθρώπου απέναντι σε ένα άκαμπτο γραφειοκρατικό σύστημα, την εμμονική του προσπάθεια να προσεγγίσει τον Πύργο και τις σχέσεις που συνάπτει. Βρισκόμαστε μπροστά σε τεράστιες συγκρούσεις, απρόβλεπτες και ενίοτε κωμικές καταστάσεις και πολυσχιδείς, αμφίσημους και αντιφατικούς χαρακτήρες.
Από την ανάγνωση στη διασκευή και τελικά την παράσταση, θα προσπαθήσουμε μεθοδικά να εξερευνήσουμε τα κομβικά σημεία του έργου και να δοκιμάσουμε διάφορες μορφές σκηνικής αναπαράστασης και αφήγησης.
Το προς μελέτη υλικό ενδέχεται να συμπληρωθεί με άλλα κείμενα του ίδιου συγγραφέα, ανάλογα με τη σύνθεση του τμήματος.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, περφόρμερ, δραματουργούς, σκηνοθέτες.
«Μουσική σκέψη – σκηνική πράξη»
Εισηγητής: Θοδωρής Αμπαζής
Διάρκεια: 2/11/2021 – 1/2/2022
Κάθε Τρίτη 11:00 – 14:00 (εξαιρείται η εβδομάδα των γιορτών)
Αιτήσεις συμμετοχής : https://www.tempusverum.com/seminar-ampazis/
Ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της υποκριτικής.
Από τον παραγωγικό αυτοσχεδιασμό, στην εφαρμογή σύνθετων σκηνικών χειρονομιών, στην παρουσίαση ενός θεατρικού έργου.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες
«Έρευνα πάνω στη Θεατρική Κίνηση Ι»
Εισηγήτρια: Αλίκη Δανέζη – Κνούτσεν
Διάρκεια: 23/11/2021– 22/2/2022
Κάθε Τρίτη 17:00 – 20:00 (εξαιρείται η εβδομάδα των γιορτών)
Αιτήσεις συμμετοχής : https://www.tempusverum.com/seminar-danezi-knutsen/
Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα της κίνησης να λειτουργήσει ως ένα δεύτερο πεδίο ερμηνείας και απόδοσης του θεατρικού κειμένου. Δημιουργώντας ένα χώρο έξω από το έργο και τη ρεαλιστική του διάσταση, θα ερευνήσουμε τις δυνατότητες που μπορεί να προκύπτουν από την κινησιολογική και φωνητική έκφραση του “χαρακτήρα” σε ένα ουδέτερο, μη ρεαλιστικό πεδίο.
Το ερευνητικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε, μας απαλλάσσει από το άγχος του αποτελέσματος και αποτελεί ιδανική αφορμή για μελέτη και αναζήτηση. Έτσι, θα εξερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο χαρακτήρας μπορεί να εκφραστεί, απογυμνωμένος από την ”κοινωνική/θεατρική” του εικόνα, δρώντας σε ένα παράλληλο κινησιολογικό σύμπαν που αποκαλύπτει τις βαθύτερες συναισθηματικές και ψυχολογικές του αποχρώσεις.
Παράλληλα, θα αναζητήσουμε τρόπους με τον οποίο η κινηματογραφική εικόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως – ένα ακόμη – εργαλείο έκφρασης και ερμηνείας της θεατρικής αυτής διαδικασίας.
«Το χτίσιμο μιας επιθετικής παράστασης»
Εισηγητής: Χρήστος Καρασαββίδης
Διάρκεια: 13/11/2021 – 19/2/2022
Κάθε Σάββατο 15:30 – 18:30 (εξαιρείται η εβδομάδα των γιορτών)
Αιτήσεις συμμετοχής : https://www.tempusverum.com/seminar-karasavvidis/
Με αφορμή το έργο «Λαχταρώ» της Σάρα Κέιν, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν το επιθετικό θέατρο και σύγχρονες τεχνικές υποκριτικής και περφόρμανς.
Αυτοσχεδιασμοί, ασκήσεις και υλικό που θα προτείνουν οι ίδιοι θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε πραγματικές συνθήκες πρόβας, με στόχο τη δημιουργία παράστασης-παρουσίασης στο τέλος του σεμιναρίου.
«Υποκριτική στην Κάμερα»
Εισηγητής: Δημήτρης Λάλος
Διάρκεια: 24/11/2021 – 23/2/2022
Κάθε Τετάρτη 19:00 – 22:00 (εξαιρείται η εβδομάδα των γιορτών)
Αιτήσεις συμμετοχής : https://www.tempusverum.com/lalos-camera/
Το σεμινάριο αυτό, έχει σκοπό την ανάλυση των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού, μπροστά στην κάμερα. Κύριοι στόχοι: η αντιμετώπιση της εναλλαγής χρόνου, χώρου και συναισθημάτων του κινηματογραφικού ρόλου και ο επαναπροσδιορισμός των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού, στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του συγκεκριμένου μέσου.
Οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί το μάθημα είναι οι εξής : Εκφραστικά Μέσα, Ιστορικότητα, Συγκέντρωση της Προσοχής, Φανταστικός Χώρος και Χρόνος, Αλήθεια και Πίστη, Εβδομαδιαία Projects, Ασκησιολόγιο, Coaching.
Βγάζοντας συμπεράσματα από το υλικό που δημιουργείται μέσω στοχευμένων εργασιών – projects που θα αναθέτονται στους συμμετέχοντες, ακολουθώντας παράλληλα τη μέθοδο της ″αρνητικής εκμάθησης″ (via negativa), θα ξεκαθαριστούν τα κατάλοιπα των διαφόρων τεχνικών και έτσι ο κάθε συμμετέχοντας θα μπορέσει να ανακαλύψει τον δικό του ″κινηματογραφικό ηθοποιό″.
Έτσι, στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει μια ″εργαλειοθήκη″, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν ρόλο μπροστά στην κάμερα.
«Σεμινάριο Υποκριτικής»
Εισηγήτρια : Λίλλυ Μελεμέ
Διάρκεια: 17/11/2021 – 16/2/2022
Κάθε Τετάρτη 10:30 – 13:30 (εξαιρείται η εβδομάδα των γιορτών)
Αιτήσεις συμμετοχής : https://www.tempusverum.com/seminar-meleme/
Η περιγραφή και το θέμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν σύντομα.
«Αφηγηματική Δράση / Σκηνικός Λόγος»
Εισηγήτρια : Αγλαΐα Παππά
Διάρκεια: 3/11/2021 – 12/1/2022
Κάθε Τετάρτη 14:30 – 18:30 (εξαιρείται η εβδομάδα των γιορτών)
Αιτήσεις συμμετοχής : https://www.tempusverum.com/seminar-aglaia-pappa/
Συνήθως-στο θέατρο- όταν μιλάμε για “ΔΡΑΣΗ” , εννοούμε κυρίως τη σωματική δράση των ηθοποιών, και πολύ λιγότερο την δράση στο λόγο. Όμως ο ηθοποιός για να γνωρίζει πως μπορεί να υπάρξει πάνω στην σκηνή, θα πρέπει μέσω της ενεργητικής ανάλυσης του κειμένου, να αποκαλύψει εκείνες τις συνθήκες, που θα τον οδηγήσουν σε μία φυσική και οργανική σκηνική παρουσία.
Εκτός όμως από τον τρόπο ανάλυσης του κειμένου, για να αποκτήσει δράση ο λόγος θα πρέπει ο ηθοποιός να μάθει αφ´ ενός να μετατρέπει γρήγορα τις έννοιες σε μορφές- μέσω συγκεκριμένης αυτοσχεδιαστικής μεθόδου – αφ´ ετέρου να χρησιμοποιεί τη ρυθμολογία και τη μουσικότητα του λόγου.
Η πρακτική εφαρμογή θα γίνει σε έργο της Ελληνικής Γραμματείας.
Σημείωση
Αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ανακοινώνουμε πως θα υπάρχουν κλιμακούμενες εκπτώσεις (10% – 20%) στα δίδακτρα, ανάλογα με τον αριθμό των επιλεχθέντων, τρίμηνων, σεμιναρίων
Χρήσιμες πληροφορίες
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων: Tempus Verum – Εν Αθήναις (Ιάκχου 19, Γκάζι)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε e-mail στο seminars@tempusverum.com , καθώς και να καλείτε στο τηλέφωνο 697 6458526. Βρείτε όλα τα νέα για τη «μικρή ακαδημία» στη διεύθυνση www.tempusverum.com , καθώς και στην επίσημη σελίδα της στο Facebook: http://bit.ly/2Ko7VWA .
Βιογραφικά διδασκόντων
Ανέστης Αζάς
Ο Ανέστης Αζάς σπούδασε θεατρολογία και υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ και σκηνοθεσία στην ανώτατη δραματική σχολή Ernst Busch Βερολίνου. Ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με τον Dimiter Gotscheff και τους Rimini Protokoll.
Απο το 2008 σκηνοθετεί στην Ελλάδα και το γερμανόφωνο χώρο. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Εθνικό Θέατρο, το Ballhaus Naunynstrasse και το Maxim Gorki Theater στο Βερολίνο, το Theater Heidelberg, το Theaterhaus Jena, το Kammerspiele München.
Η δουλειά του περιλαμβάνει κλασικά κείμενα (Αισχύλος, Heiner Müller, Koltes), κείμενα σύγχρονων συγγραφέων (Λένα Κιτσοπούλου, Γεράσιμος Μπέκας, Dmitrij Gawrisch, Daniela Janjic, κ.α), έργα θεάτρου- ντοκιμαντέρ και έργα devised.
Σε συνεργασία με τον Πρόδρομο Τσινικόρη έχει γράψει και σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων : Ταξίδι με τρένο (Φεστιβάλ Αθηνών, 2011), Τηλέμαχος: should I stay or should I go? (Ballhaus Naunynstraße, Βερολίνο και Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Αθήνα, 2013), Καθαρή Πόλη (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και Muenchner Kammerspiele, 2016). Από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 οι δυο τους διετέλεσαν καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι της Πειραματικής Σκηνής [-1] του Εθνικού Θεάτρου.
Έργα των Αζά/ Τσινικόρη έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια σε πολλά διεθνή φεστιβάλ θεάτρου, όπως: Φεστιβάλ νέων σκηνοθετών Premiéres Karlsruhe/ Strasbourg, Heidelberger Stückemarkt, Theater der Welt 2014- Mannheim, Chantiers d’ Europe- Theâtre de la Ville Paris, Theâtre Vidy Lausanne, Theâtre Le Mallon Strasbourg, Biennale Wiesbaden, Theaterspektakel Zürich, Festival Grec Barcelona, Festival of new dramaturgies Bydgosczc, Sharjah Biennale, Lessing Tage Hamburg, Berliner Herbstsalon.
Επιπλέον:
Για το Φεστιβάλ Αθηνών το 2015 ανέβασε σε συνεργασία με την Μάρθα Μπουζιούρη την παράσταση Υπόθεση Φαρμακονήσι ή Το δίκαιο του νερού, ένα έργο για το σύγχρονο προσφυγικό ζήτημα. Σε συνεργασία με τη Λένα Κιτσοπούλου ανέβασε τις «Ερωτικές Καρτποστάλ από την Ελλάδα» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το 2020. Σε συνεργασία με τον Γεράσιμο Μπέκα ανέβασε τη «Δημοκρατία του Μπακλαβά» στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2021. To καλοκαίρι του 2020 σκηνοθέτησε για το Maxim Gorki Theater το online έργο, Campo- A video reading“ βασισμένο στο ομώνυμο κείμενο της Laura Uribe.
Το 2019 διεύθυνε το εργαστήριο „Multilingual Theatre“ στη Central School of Speech and Drama, στο Λονδίνο.
Θοδωρής Αμπαζής
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.
Με υποτροφία από το Ίδρυμα Α. Ωνάσης, σπούδασε σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας στη Μουσική Ακαδημία της Ουτρέχτης (1989-1993). Παράλληλα συνεργάστηκε με την Ακαδημία Θεάτρου της Ουτρέχτης σε μουσικοθεατρικές παραγωγές και σεμινάρια (1989-1993). Την περίοδο 1993-95, διεύρυνε τις γνώσεις του στη σύνθεση δίπλα στον καθηγητή Δημήτρη Τερζάκη, στην Μουσική Ακαδημία της Βέρνης.
Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.
Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (2016-2019), Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (2013-2016), Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. (2010-2013).
Aπό το 2016 έως το 2018 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Σχολής
Ορχηστρικής Τέχνης και από το 2004 έως το 2010 Ταμίας, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου της Unesco .
Το 2006, του απονεμήθηκε από το Μουσείο Θεάτρου το βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» για τη μουσική του στο θέατρο.
Διδάσκει Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμό στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.
Έργα του έχουν παιχτεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και στις Η.Π.Α. από διάφορα μουσικά σύνολα , ενώ έχει συνεργαστεί με χορογράφους, σκηνοθέτες, ποιητές και εικαστικούς καλλιτέχνες. Έχει σκηνοθετήσει Θέατρο, Μουσικό Θέατρο και Όπερα στην Ελλάδα και Ευρώπη.
Το 2011 παρουσίασε με την ομάδα ΟΠΕRΑ την παράσταση «Οι Έμποροι των Εθνών» στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στη συνέχεια σε περιοδεία σε όλη τη χώρα. Το 2016 η παράσταση φιλοξενήθηκε στο Φεστιβάλ θεάτρου του Belo Orizonte στην Βραζιλία.
Αλίκη Δανέζη – Κνούτσεν
Σπούδασε κινηματογράφο στο New York University – Tisch School of the Arts, όπου αποφοίτησε με Honors B.F.A και στο University of Southern California. Στη Νέα Υόρκη δούλεψε στο πειραματικό θέατρο La Mamma E.T.C.
Επιστρέφοντας έκανε την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους, Δρόμοι και Πορτοκάλια που βραβεύθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο Μαρόκο το διεθνούς συμπαραγωγής μουσικό ντοκιμαντέρ Καραβανσαράι, και τη δεύτερη ταινία της Bar στην Κύπρο και την Ουρουγουάη.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία στο New School for Social Research, με υποτροφία Fulbright και σκηνοθέτησε για πρώτη φορά στο θέατρο, το Closer του Patrick Marber. Έχει διδάξει σενάριο, σκηνοθεσία και υποκριτική και έχει διατελέσει μέλος Κριτικών Επιτροπών σε φεστιβάλ στην Κύπρο και την Ελλάδα. H τρίτη της μεγάλου μήκους Chinatown–Τα Τρία Καταφύγια, τιμήθηκε με βραβεία σκηνοθεσίας, γυναικείας ερμηνείας, καλύτερης ταινίας δράσης και ειδικών εφφε.
Στο θέατρο σκηνοθέτησε: Festen του Thomas Vinterberg (2006, Θησείον- Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Αθήνα), Δείπνο με Φίλους του Donald Margulies (2010, Θέατρο Διόνυσος), Hurly Burly του David Rabe (2011, ΘΟΚ), Οι Ζωές των Άλλων του Albert Ostermaier (2012, Θησείον), Γεσθημανή του David Hare (2013, Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου), Είμαι Ένας Άλλος του Michael Azar (2014, Απο Μηχανής Θέατρο / Χειμερινή περιοδεία), Λεωφορείο ο Πόθος του Tennessee Williams, (2015/16, Θέατρο Λέξη), Καλιγούλας του Albert Camus (2017, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά/Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), Οιδίπους Τύρρανος του Σοφοκλή, (2017, Μουσείο Μπενάκη), Αρρώστια της Νιότης του Ferdinand Bruchner (2019, Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου), Reigen – Δέκα διάλογοι για το Σεξ του Arthur Schnitzler (2019, Θησείον). Ετοιμάζει την τέταρτη ταινία της με τίτλο Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα συγγράφει μια τηλεοπτική σειρά για ευρωπαϊκή προβολή.
Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνοθέτης, συγγραφέας, ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (2014), εκπαιδευμένος στο σύστημα Στανισλάφσκι από τον Α. Μανωλικάκη, μέλος των Νέων Θεατρικών Συγγραφέων του Εθνικού Θεάτρου και τελειόφοιτος Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Έχει σκηνοθετήσει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου («Lolita Reversed»), στο Θέατρο Επί Κολωνώ («Lolita Reversed»), στο Tempus Verum – Εν Αθήναις («Τα Τέσσερα Κοριτσάκια»), στο θέατρο Θησείον («Περσινές Βροχές»), στο Bios («Μη Χορέψεις») κ.α.
Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, του Φεστιβάλ Αθηνών, του θεάτρου Άλφα.Ιδέα, του Bios κα. ενώ διετέλεσε βοηθός σκηνοθέτη του Δ. Χρονόπουλου σε παραστάσεις στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.
Έχει συγγράψει έξι θεατρικά έργα, τα οποία έχουν όλα ανέβει στο θέατρο.
Είναι ένας από τους νεότερους σκηνοθέτες που σκηνοθέτησαν στο Εθνικό Θέατρο, ενώ είναι ο καλλιτεχνικός επιμελητής του Adapt Festival στο Tempus Verum – Εν Αθήναις
Δημήτρης Λάλος
Ο Δημήτρης Λάλος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, μέλος της ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου (Hellenic Film Academy) και συνιδρυτής του Θεάτρου Επί Κολωνώ στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σκηνοθέτης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Tempus Verum – Εν Αθήναις.
Πολυβραβευμένος για την πορεία του στο θέατρο και στον κινηματογράφο, μεταξύ άλλων το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν, ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Συνεργάστηκε με τους παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες Ολιβιέ Πι στο φεστιβάλ Αβινιόν και τον Λουντοβίκ Λαγκάρτ στη Comedie de Reims για το εθνικό θέατρο της Ελλάδος.
Στο σινεμά έχει πρωταγωνιστήσει σε μικρού αλλά και σε μεγάλου μήκους ταινίες (IMDb – Dimitris Lalos).
Η τελευταία του ταινία ″Kala Azar″ τιμήθηκε με το βραβείο KNF, στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Παράλληλα, πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις τηλεοπτικές σειρές “Σιωπηλός Δρόμος” και “Σασμός”.
Έχει διδάξει υποκριτική για θέατρο και κινηματογράφο στο Επί Κολωνώ, το Bios, στο «Ακαδημία Πλάτωνος», στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στη ″μικρή ακαδημία″
Λίλλυ Μελεμέ
Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (τομέας Λογοτεχνίας-Πολιτισμού).
Αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» (4ετής φοίτηση, 1995-1999).
Αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (2001-2004).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνικής κίνησης, ακροβατικών και σκηνικού λόγου-performance με κορυφαίους ρώσους δασκάλους από το Κρατικό Ινστιτούτο Τέχνης της Μόσχας και τη Σχολή του Θεάτρου Βαχτάνγκοφ (Νικολάι Κάρποφ, Αντρέι Στσούκιν, Ιρίνα Πρόμπτοβα), σκηνοθεσίας με τον Σλόμπονταν Ουνκόφσκι, αρχαίου δράματος με τη Λυδία Κονιόρδου, κ.α.
Ως σκηνοθέτις, έχει συνεργαστεί , μεταξύ άλλων, με το Εθνικό Θέατρο , το Θέατρο Τέχνης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Φεστιβάλ Φιλίππων.
Μερικές από τις παραστάσεις που έχει σκηνοθετήσει:
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ του Κ. Ντίκενς, ΧΟΗΦΟΡΟΙ του Αισχύλου, ΤΕΡΕΖ ΡΑΚΕΝ του Εμίλ Ζολά , ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ του Χέρμαν Κόχ, ΧΑΝΣ ΚΟΛΧΑΑΣ του Τζέιμς Σόντερς, ΣΑΛΩΜΗ του Όσκαρ Ουάιλντ, ΚΑΣΣΥ του Ανδρέα Φλουράκη, Ο ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΣ του Κων/νου Οικονόμου εξ Οικονόμων, ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ του Αυγ. Στρίντμπεργκ, ΛΟΥΛΟΥ του Φ. Βέντεκιντ, ΟΡΛΑΝΤΟ της Σάρα Ρουλ, ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ του Α.Π. Τσέχωφ, LA PETITE MORT του Μισέλ Φάις, ΤΖΕΛΑ, ΛΕΛΑ, ΚΟΡΝΑΣ του Φ. Λούντβιχ, ΓΕΡΜΑ του Φ. Γκ. Λόρκα , Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Α. Στρίντμπεργκ, ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ του Α.Π. Τσέχωφ, Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ του Ν.Β. Γκόγκολ, Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ MR LOVE της Κ. Λητς, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ του Μ. Τουέιν, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ του Εστέβα Σολέρ, SHOOT/Get TREASURE/REPEAT του Μάρκ Ρέιβενχιλ , ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΚΥΛΙ του Μισέλ Φάις, ΛΑΣΠΗ του Β. Χατζηγιαννίδη, ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ του Μολιέρου, Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ του Α.Π.Τσέχωφ, κ.α.
Αγλαΐα Παππά
Γεννήθηκε τυχαία στη Πάτρα, μεγάλωσε λίγο πολύ παντού, αλλά η καταγωγή της είναι από τα Γιάννενα.
Έκανε τη βασική της εκπαίδευση στην Γαλλία ( Externat Saint-Louis ).
Πτυχιούχος του Γαλλικού τμήματος της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ., αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Σημαντικότερες θεατρικές συμμετοχές :
ΦΑΙΔΡΑ , Ρακίνα σκηνοθ. Γ. Xουβαρδάς,
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ , Ευριπίδη σκην. Z. Λασσάλ (συμπαραγωγή Μεγάρου Μουσικής και Φεστιβάλ Αβινιόν 1995), στα γαλλικά
ΤΡΩΑΔΕΣ , Ευριπίδη σκην. Μ. Κακογιάννης (Φεστιβάλ Επιδαύρου 1996),
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ Η ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ , Ευριπίδη σκηνοθ. Σ. Τσακίρης (Φεστιβάλ Αθηνών και Βέλγιο)2002
ΟΡΕΣΤΗΣ , Ευριπίδη σκηνοθ. Σ. Τσακίρης (Φεστιβάλ Αθηνών),
ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ , Τζόυς σκηνοθ. Δ. Οικονόμου (συμμετοχή στα Διεθνή Φεστιβάλ Γεωργίας, Ουκρανίας, Βουλγαρίας, Λιθουανίας, Γερμανίας, ΜΟΣΧΑΣ 2002 (Ρωσία) – Βραβείο Ερμηνείας Λογοτεχνικού Κειμένου , ΒΡΟΣΛΑΒ 2002 (Πολωνία, Σ Γκροτόφσκι)- Βραβείο Ερμηνείας- Βραβείο Κριτικών Θεάτρου- Βραβείο Οργανωτικής Επιτροπής,
ΛΑΧΤΑΡΩ , Κέην σκηνοθ. Λ. Βογιατζής ,
ΟΡΕΣΤΕΙΑ ΑΙΣΧΥΛΟΥ, Ι. Ξενάκη. σκηνοθ. Σ. Σακκάς
ΙΚΕΤΙΔΕΣ , Ευριπίδη σκην. Πωλ Κουκ – Μιχαήλ Μαρμαρινός (συμπαραγωγή Φεστιβάλ Επιδαύρου και Βεενφαμπρικ 2006)
ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Σοφοκλή σκηνοθ. Λ. Βογιατζής (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2007)
ΜΗΔΕΙΑ, Ευριπίδη σκην. A. Βασίλιεφ (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2008)
ODC, Ομήρου Οδύσσεια, σκην. Ε.Παπακωνσταντίνου (Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ΔΕΛΦΟΙ, Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου, ΚΑΙΡΟ 2009)
ALARME, σκην. Θ. Τερζόπουλος. (παρουσιάστηκε στην Αθήνα από 2010- 2013, και σε Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία, Ρωσία).
AΜΟR, σκην. Θ. Τερζόπουλος. (παρουσιάστηκε στην Αθήνα από 2013- 2016, και σε Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία, Ρωσία).
JULIUS, σκην. Κ. Χατζής
ΒΑΚΧΕΣ, Ευρυπίδη, σκην. Α.Μπρούσκου (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2014)
ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ, στην. Μιχαήλ Μαρμαρινός (Εθνικό Θέτρο-Φεστιβάλ Επιδαύρου 2016)
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, Ε.Α.Ποε, σκην. Λουίζα Κωστούλα (Φεστιβάλ Αθηνών 2018 και σε Μόντενα, Τορίνο)
ΙΚΕΤΙΔΕΣ , Ευριπίδη σκην. Σ. Λιβαθηνός ( Εθνικό Θέατρο- Φεστιβάλ Επιδαύρου 2019)
LA COMMEDIA DELLA VANITA, , σκην. Ε Καννέτι, σκην. Κλ. Λογκι ( Εθνικό Θέατρο Emilia-Romagna και σε Μιλάνο, Ρώμη, Φλωρεντία, Λουγκάνο) 2019-2020, στα ιταλικά