Διάρκεια σεμιναρίου : 2/4/2024 – 25/4/2024
Ημέρες & Ώρες : Κάθε Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 12:00 – 16:00
Πληροφορίες : seminars@mikriakadimia.com και 6976458526

Σώμα, ενέργεια και focus του ηθοποιού

Το εντατικό αυτό workshop στοχεύει στην καλλιέργεια των υποκριτικών δεξιοτήτων των επαγγελματιών ηθοποιών

Οι βασικές ψυχοσωματικές ασκήσεις της μεθόδου Suzuki για την εκπαίδευση των ηθοποιών θα συνδράμουν στην εμπειρική κατανόηση της διαδικασίας συνειδητού ελέγχου και ενδυνάμωσης της ενέργειας του ηθοποιού. Οι ασκήσεις αποσκοπούν στην κατανόηση της πρακτικής διάστασης ζητημάτων όπως:

  • Σωματική και ψυχολογική εστίαση (Focus)
  • Φανταστικό και πραγματικό σημείο εστίασης και σύνδεση με αυτό (Focus Point)
  • Έλεγχος του σωματικού κέντρου, σταθερότητα του σώματος
  • Διάδραση με το έδαφος
  • Χαλάρωση, διαχωρισμός του “άνω” και του “κάτω” μέρους του σώματος
  • Εστιασμένος λόγος

Για να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διαπιστώσουν πώς η βιωματική άσκηση μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά, τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν ομαδική δουλειά πάνω στο θεατρικό έργο La Donna Volubile του Carlo Goldoni

Δίδακτρα : 380€ (Εξόφληση σε 2 δόσεις)


Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Τσεζαρις Γκραουζινις (Cezaris Graužinis) γεννήθηκε το 1967 στο Vilnius της Λιθουανίας και σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στη Μόσχα, στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου ΓΚ.Ι.Τ.Ι.Σ.

To 1993 εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Suzuki από τον ίδιο τον Tadashi Suzuki στην Ιαπωνία. Από το 2003 είναι ιδρυτής και Kαλλιτεχνικός Διευθυντής της ανεξάρτητης θεατρικής ομάδας «cezario grupe» με έδρα το Vilnius, η οποία τιμήθηκε επανειλημμένα με κρατικά και άλλα βραβεία.
Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου «Virus» στο Ελσίνκι (2007-2008).

Δίδαξε υποκριτική και μέθοδο Suzuki στη Σουηδία, στη Φιλανδία και σε πολλά διεθνή σεμινάρια υποκριτικής.

Τα τελευταία 25 χρόνια έχει σκηνοθετήσει σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Φιλανδία, η Σουηδία, η Σλοβενία, η Κροατία, οι Νήσοι Φερρόες, η Πολωνία και η Ελλάδα.

Ενδεικτικά έχει σκηνοθετήσει: «Χειμωνιάτικο παραμύθι», «Ημέρωμα της Στρίγγλας», «Άμλετ», «Βασιλιά Ληρ», «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ, «Attempts on her Life» του Kριμπ, «Aραβικές Νύχτες» του Σίμμελπφένιχ, «Τρείς Αδελφές» του Τσέχωφ, «Βόυτσεκ» του Μπύχνερ, «Η δεύτερη έκπληξη του Έρωτα» του Μαριβό κ.α. καθώς και τα δικά του έργα «Lithuania’s Day», «All or Nothing», «Kisses, Oscar…» κ.α. με το “cezario grupe”.
Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε με το «Δάφνης και Χλόη, Ταξίδι Αναψυχής» στο Θέατρο Πορεία, για το οποίο απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν 2007.

Στη συνέχεια σκηνοθέτησε το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σ. Μπέκετ για το Φεστιβάλ Αθηνών το 2008.
Παρουσίασε το «Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία» για το Εθνικό Θέατρο, το 2009. Ακολούθησε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε. με την παράσταση «Déjà vu», που ήταν υποψήφια για το Βραβείο Κουν διεθνούς ρεπερτορίου, 2010.
Σκηνοθέτησε τον «Οιδίποδα Τυραννο», σε μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, του Φεστιβάλ Επιδαύρου και της Αρτivities, το καλοκαίρι του 2012, για τον οποίο απέσπασε και πάλι το Βραβείο Κουν στην κατηγορία Αρχαίου Δράματος.

Έκτοτε σκηνοθετεί σημαντικά έργα σε όλες τις μεγάλες σκηνές της χώρας, καθώς και στην Επίδαυρο.